Ludovic Orban pune „punctul pe i”: „Există localităţi în care partenerii din Coaliţie ai PNL nu au o atitudine foarte prietenoasă!”

0

Există localităţi în care partenerii din Coaliţie ai PNL „nu au o atitudine foarte prietenoasă”, a declarat vineri, la Braşov, preşedintele PNL, Ludovic Orban, menţionând că i se pare de bun simţ ca reprezentanţii tuturor partidelor din arcul guvernamental să nu se critice reciproc.

„Avem câteva localităţi în judeţe cu o atitudine nu foarte prietenoasă din partea partenerilor noştri de guvernare, dar eu încerc, la nivelul Coaliţiei, să îmbunătăţim relaţiile, să încercăm să devenim parteneri în adevăratul sens al cuvântului, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local”, a afirmat liderul liberal.

Întrebat cum comentează faptul că USR strânge semnături pentru un referendum de demitere a primarului comunei Dumbrăviţa, Orban a punctat că nu este normal ca partenerii de Coaliţie să iniţieze un demers împotriva unui reprezentant al PNL din administraţia locală.

„E o coaliţie extrem de interesantă, care necesită foarte mult dialog şi o căutare a unor puncte comune. Nu mi se pare normal ca un partener de Coaliţie să iniţieze un demers împotriva unui partid partener. Eu m-am abţinut să spun lucruri critice despre reprezentanţii din administraţia locală ai celorlalte partide din Coaliţie şi cred că aşa este de bun simţ şi din partea partenerilor noştri”, a spus preşedintele PNL.

Totodată, el a adăugat că reprezentanţii formaţiunilor din Coaliţie care fac alianţe la nivel local cu PSD vor pierde la viitoarele alegeri locale.

„Unii dintre colegii noştri încearcă să-şi pregătească terenul pentru alegerile locale, însă calea pe care au ales-o, aceea de a considera PNL adversar şi nu PSD, este una greşită, pentru că nu va face decât să avantajeze social-democraţii”, a menţionat Ludovic Orban, preşedinte al Camerei.

Despre vizita sa la Braşov, al cărei program cuprinde o vizită la Aeroport şi o întâlnire cu primarii partidului din judeţ, Orban a menţionat că doreşte să vadă care este stadiul proiectelor acestor edili şi cum pot fi sprijinite de la nivel naţional.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.