Raluca Turcan, îngrijorată de situația persoanelor vulnerabile. Reforma asistenței sociale, o prioritate pentru ministrul Muncii!

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a purtat, joi, discuții la AJPIS și AJOFM Argeș pe tema persoanelor vulnerabile din județ.

„Discuțiile pe care le-am purtat joi, la AJPIS și AJOFM Argeș, despre situația persoanelor vulnerabile din județ mi-au reconfirmat faptul că reforma asistenței sociale înseamnă, în primul rând, oameni suficienți și pregătiți pentru această meserie.

Norma de 1 asistent social la 300 de beneficiari, prezentă în lege, trebuie respectată în toate comunitățile, iar beneficiile acordate de stat trebuie completate de servicii integrate asigurate în centre specializate. În acest sens, am demarat deja modificările legislative pe Legea asistenței sociale, care să reflecte această nouă abordare. Parteneriatul cu mediul academic ne va permite să sprijinim formarea de specialiști în asistență socială, suficient de motivați apoi din punct de vedere salarial pentru a merge să lucreze în comunitățile care au nevoie de ei.

Nu în ultimul rând, fondurile europene pe care le avem la dispoziție prin PNRR ne vor permite să facem investiții în infrastructura socială care să faciliteze serviciile integrate. Avem la dispoziție 100 de milioane de euro pentru 35 de servicii sociale noi destinate persoanelor cu dizabilități și pentru modernizarea altor 150, dar și pentru investiții într-o rețea de 150 centre de zi pentru copiii în situații de risc”, a precizat, pe pagina de Facebook, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.