PNL, USR PLUS si UDMR dau lovitura de gratie liderilor PSD: PNRR va fi depus astazi la Comisia Europeana!

0

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi depus astăzi la Comisia Europeană, acesta urmând să fie prezentat public în 2 iunie. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că România va fi printre puţinele state membre ale Uniunii Europene care va publica integral documentul. Premierul Florin Cîţu este de părere că PNRR este „un program foarte bun pentru modul nostru de a face administraţie pentru că are clar nişte ţinte anuale şi dacă nu le loveşti, nu iei banii”.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat săptămâna trecută că în cursul zilei de luni va fi depus oficial Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în sistemul informatic al CE. Se vor depune 30 de documente separate, câte unul pentru fiecare capitol transversal şi pentru fiecare componentă, scrie news.ro.

Cristian Ghinea a precizat că în 1 iunie se va face reunirea textelor într-un format pentru publicare, iar în 2 iunie va avea loc publicarea integrală şi prezentarea PNRR către publicul larg şi jurnalişti.

Florin Cîţu a anunţat că ulterior PNRR va fi evaluat de Comisie pentru a se ajunge la forma finală.

„Pe 2 (iunie – n.r.), înţeleg, ministrul Ghinea va prezenta varianta finală, varianta finală pe care o trimitem noi. Bineînţeles că va fi evaluată de Comisia Europeană şi vom vedea după aceea „, a declarat premierul duminică, înainte de Consiliul Politic al PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat că acesta „este un plan diferit pentru că, pe lângă investiţii de care toate ţările din UE au nevoie, acest plan vine şi cu o parte de reformă”. Cîţu a arătat că unul dintre obiectivele PNRR este ca toate zonele din România să beneficieze de investiţii.

„Acest program este garanţia pe care o dau românilor că vom reduce semnificativ decalajele dintre noi şi ţările dezvoltate”, a susţinut el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.