Liberalul Sebastian Burduja, un nou apel pentru salvarea Așezămintelor Brătianu

0
În luna iunie a acestui an marcăm 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu, părintele fondator al României moderne și al Partidului Național Liberal. Un eveniment de amploare pentru toată suflarea liberală și nu numai.
Reamintim că președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a discutat, la jumătatea lunii aprilie, cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe marginea Așezămintelor I.C. Brătianu. Implicarea liberalului Burduja vine în contextul în care Casa din strada Biserica Amzei, nr. 5-7, în care a locuit Ionel Brătianu, a fost construită în stil neo-clasic, în perioada 1908-1947. În imobilul care se află, din păcate, astăzi, într-o stare avansată de degradare, se află o colecţie fabuloasă de cărţi româneşti, stampe, hărţi, fonduri de arhivă personale, fotografii, foi valante sau manuscrise.
Miercuri, deputatul liberal a făcut, din nou, un apel la salvarea Așezămintelor Brătianu.
„Luna aceasta marcăm 200 de ani de la nașterea lui Ion C. Brătianu, părintele fondator al României moderne și al Partidului Național Liberal. Într-o carte despre familia Brătianu, Sabina spunea despre tatăl său că nu știa data exactă de naștere și că îl sărbătoreau tot timpul pe final de iunie, în jurul sărbătorii Sfinților Petru și Pavel. Alte surse spun că data ar fi fost chiar 2 iunie (pe stil vechi).
Datele contează mai puțin. Cele mai importante lucruri pe care dinastia Brătianu le-a lăsat pentru acest popor nu depind de zile sau ore. Fără ei, nu am fi nimic din ceea ce suntem astăzi. Este atât de simplu.
Tocmai de aceea, am un proiect de suflet pe care mi l-am asumat și pentru care voi face tot ceea ce ține de mine – restaurarea Așezămintelor Brătianu. Este vorba de o casă de patrimoniu din inima Bucureștilor, pe care a construit-o, în care a locuit, a lucrat și a murit, pentru neamul lui Ionel Brătianu, fiul lui Ion C.
Un viitor mai bun pentru copiii noștri nu poate fi construit fără respectul cuvenit pentru faptele și moștenirea înaintașilor noștri. Vă chem alături în acest proiect: salvarea Așezămintelor Brătianu.
Înainte, împreună
P.S: Mii de mulțumiri magicienilor care au făcut posibil acest video: Christian Stan / YOLO Media!”, a precizat deputatul PNL, Sebastian Burduja, pe pagina de Facebook.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.