Nicușor Dan, decis să rezolve problema privind pistele pentru bicicliști: „Proiectul meu electoral propune 135 de km de piste de biciclete!”

0

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că până la finalul anului va rezolva problema cu pistele pentru bicicliști.

„Anul acesta o să vedeți mai puține mașini pe prima bandă. O să aflați. Se va întâmpla până la sfârșitul anului. Așteptați momentul anunțului”, a spus Nicușor Dan.

„Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri. Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete”, a declarat Nicuşor Dan.

Pistele pentru bicicliși din București vor fi gata până la finalul anului, a promis Nicușor Dan.

„Sunt 15-20 de kilometri de piste de biciclete acum în Bucureşti. Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil. E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele şi care să nu îţi permită să te duci de acasă la serviciu cu maşina”, a declarat Nicuşor Dan.

„O parte din piste sunt bune. Altele sunt inutile, cum e cea din Grozăvești spre Piața Unirii, nu circulă nimeni pe ea. Teoretic ea se prelungește cu cea care circulă pe Piața Victoriei. Soluția pentru pista care există acum e ca ea să fie comună pentru transport public și biciclete”.

Întrebat unde vede Bucureștiul în următorii 5 – 10 din punct de vedere al mixului modal al transportului alternativ, Nicușor Dan a răspuns: „Deocamdată pot să vorbesc de următorii trei ani. Proiectul meu electoral spune 135 de km piste de biciclete. Asta înseamnă peste trei ani”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.