Ciolacu&co, mult zgomot pentru nimic! Liderii Coaliției ironizează moțiunea de cenzură anunțată de PSD!

0

Liderii Coaliției resping, la unison, varianta căderii Guvernului Cîțu în urma moțiunii de cenzură anunțată de PSD.

Concret, liderul liberal, Ludovic Orban, susține că moțiunea de cenzură pe care o vor depune social-democrații împotriva guvernului condus de Florin Cîțu este ”o bulă de săpun”. ”Ce să facă și PSD?!”, a întrebat, ironic, liderul Camerei Deputaților.

Orban a precizat că PSD depunea moțiunea chiar dacă nu exista motivul legat de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD?! Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR. Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”, a răspuns Orban la Parlament, după ce a fost întrebat ce crede despre intenția social-democraților.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat că nu are nicio îngrijorare privind moţiunea de cenzură anunţată de PSD, pentru că actuala coaliţie este „stabilă” şi guvernarea „va merge mai departe”.

„Opoziţia îşi foloseşte instrumentele parlamentare. Vom auzi iarăşi discursuri sforăitoare dinspre PSD. Nu vor obţine voturile. Guvernarea va merge mai departe. Avem o coaliţie stabilă, nu am nicio îngrijorare”, a afirmat Dan Barna, la Palatul Parlamentului.

Nu în ultimul rând, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marţi că actuala coaliţie va rămâne la guvernare până în 2024 şi poate chiar încă patru ani.

„(Acest guvern – n.r.) rămâne până în 2024 şi vreau să vă spun un lucru: dacă lucrurile merg bine, mai rămâne încă patru ani. (…) Eu cred că vor fi lucruri extraordinare în patru ani de zile”, a declarat liderul UDMR la Antena 3.

Vicepremierul a adăugat faptul că în acest moment nu există o altă majoritate parlamentară care să poată guverna. „Vedeţi o alternativă, o altă majoritate în Parlament? Nu există. Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024”, a punctat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a reiterat faptul că UDMR nu va vota o eventuală moţiune de cenzură a PSD.

„(UDMR n.r.) nu va vota nicio moţiune de cenzură. Este la guvernare. (…) Nu am discutat în coaliţie, dar nu vom vota în niciun caz. Nu se pune problema. Lucrurile sunt clare”, a subliniat vicepremierul Kelemen Hunor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.