Marcel Ciolacu vrea ca procurorii să se sesizeze în privința PNRR: „Ce se întâmplă în ministerul lui Cristian Ghinea este infracțiune!”

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că este „infracțiune” faptul că din analiza semnăturilor electronice a documentelor din PNRR publicate de Guvern, analiză realizată de social-democrați, reiese că o parte din fișiere sunt făcute de firme precum „Franklin Templeton Investments” și „KPMG”.

Marcel Ciolacu a declarat că este cazul ca autorităţile române să se sesizeze şi să investigheze activitatea ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea, care a fost principalul responsabil pentru redactarea PNRR.

„Aceste companii n-au fost platite ca si consultanti. Aceste companii sunt in conflict de interese, este o infractiune ceea ce se intampla in acest moment in ministerul dlui Ghinea si, presupun, cu buna stiinta a dlui Ghinea. Este o latura penala. S-a dovedit ce am spus noi, PNRR e folosit de ei ca sa se imbogateasca. Tot nivelul de trai scade pentru ce? Azi am aflat adevarul, pentru niste companii abonate direct cu Guvernul Romaniei si cu statul roman”, a declarat Ciolacu la B1TV.

„Presupun ca se si autosesizeaza statul roman, sunt lucruri evidente. Este un conflict de interese grosolan, intre ministru si companii private care doresc sa beneficieze de bani, sunt subcontractori”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Mihai Tudose susţine, cu print-screenuri de pe situl guvernului, ca unele părţi ale PNRR nu sunt altceva decât copy-paste după programe de reformă vechi de mai bine de 15 ani.

„Am sa va prezint niste documente, ca sa vedeti ca lucrurile acestea chiuar exista. Veti vedea ca sunt downloadate astazi de pe siteul ministerului de Finante.

Noi am inceput sa citim, in ideea in care domnul ministru Ghinea a recunoscut ieri ca nu a citit tot, la fel a spus si azi domnul Citu.

La legatura cu semestrul european: pana cel tarziu in 2006, exact, vor fi inlocuite cel putin de la lignit etc… Luat cu copy paste, exact, dintr-un plan de reforma vechi.

Data motiunii va fi stabilita exaxt in functie de mai multe evenimente, dar saptamana viitoare vom avea o sedinta mai mare si vom stabili si anunta atunci”, a spus Mihai Tudose, la sediul PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.