Propunere surprinzătoare a Comisiei Europene: portofel unic de identitate digital pentru toți cetățenii statelor membre!

0

Comisia Europeană vine cu o propunere surprinzătoare. Instituţia a cerut cadrul pentru identitatea digitală europeană, o platformă care le va facilita cetățenilor europeni accesul la servicii din toate țările membre.

Astfel, cetățenii vor putea accesa servicii online pe baza identificării lor digitale naționale, care va fi recunoscută în întreaga Europă. Marile platforme vor trebui să accepte, la cererea utilizatorului, folosire portofelelor de identitate digitală europeană, pentru a putea, printre altele, să-și dovedească vârsta.

Cu doar o operaţiune pe telefon, cetățenii își vor putea dovedi identitatea și vor putea partaja documente electronice din portofelele lor de identitate digitală europeană, arată un comunicat al Comisiei.

Astfel, potrivit noului regulament, statele membre le vor oferi cetățenilor și întreprinderilor portofele digitale care vor fi în măsură să le conecteze identitățile digitale naționale cu alte documente care conțin informații personale, precum permis de conducere, diplome sau cont bancar. Aceste portofele pot fi furnizate de autorități publice sau de entități private, cu condiția să fie recunoscute de statul membru.

Noile portofele de identitate digitală europeană le vor permite tuturor europenilor să acceseze servicii online fără a fi nevoiți să utilizeze metode private de identificare sau să partajeze în mod inutil date cu caracter personal.

Margrethe Vestager, vicepreședintă executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, a explicat că identitatea digitală europeană va asigura o interconectivitate crescută între statele membre.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.