Vicepremierul Dan Barna, revoltat: „Toată lumea susține eliminarea pensiilor speciale. La vot însă, USR-PLUS rămâne singur!”

0

Pensiile speciale ar putea să fie eliminate abia de la sfârșitul anului 2023. Despre acest nou termen a vorbit vicepremierul Dan Barna, după ce inițiativa a picat la vot în comisiile din Parlament. 

Barna a criticat faptul că eliminarea pensiilor specială este susținută doar la nivel declarativ de unii parlamentari.

”Fiecare e total de acord că pensiile speciale trebuie eliminate, că sunt injuste și că unele sunt mai mari decât venitul pe care l-a avut omul muncind, ceea ce nu e deloc în regulă. Toată lumea e de acord cu asta, mai puțin când e vorba de el însuși.

E un mandat al acestui guvern. PNRR e până în 2026. Ca să putem ajunge în 2023 și să putem să ne apropiem de acel deficit de 3% din PIB la care trebuie să ne întoarcem totuși, printre reformele asumate pentru a primi aceste fonduri europene e și reforma pensiilor, e clar că e un proiect pentru următorul an și jumătate, doi ani.

În Coaliție, toată lumea susține eliminarea pensiilor speciale. La vot însă, USR-PLUS rămâne singur”, a spus Barna la un post TV.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.