Liberalul Ilie Bolojan, mesaj tranșant în competiția dintre Orban și Cîțu: „Cine pierde cursa internă, trebuie să piardă și funcția în stat!”

0

Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu pentru şefia PNL. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a declarat că pierzătorul trebuie să piardă şi funcţia deţinută în stat, respectiv cea de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a dezvăluit, vineri seară, de ce nu a participat la lansarea celor două candidaturi pentru funcţia de preşedinte al PNL.

”Dacă aș fi participat la o lansare sau alta (a celor două candidaturi – n. red.), mi-aș fi desconsiderat colegii. Eu sunt și președintele organizației județene, nu m-ar mai fi respectat colegii. Orban are o experiență mai mare pentru că este activ politic de mulți ani, îl cunosc colegii, are o experiență mai mare în administrație, a dovedit o capacitate de negociere destul de bună, nu doar în interiorul partidului, ci și în Parlament.

Votul de cădere a Guvernului Dăncilă a fost rezultatul unei astfel de negocieri. Cîțu are alte avantaje: e din altă generație, e finanșist într-o perioadă în care e nevoie de oameni care stăpânesc mecanismele financiare și are poziția de premier, care este o poziție importantă, de jucător, din care poate demonstra ce vrea să facă”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, la Digi24.

Ilie Bolojan a precizat că cel care va pierde alegerile interne, va trebui să-şi piardă și funcția deținută în stat, respectiv cea de premier sau de președinte al Camerei Deputaților.

”Pentru a putea da rezultate într-o funcție de management, ai nevoie de autoritate. În momentul în care autoritatea îți este știrbită, chiar dacă ai vrea să exerciți acea funcție cu randament maxim, nu mai poți. Când o funcție depinde de partid și partidul din care faci parte nu îți dă votul de încredere, autoritatea îți este serios afectată. Dacă nici ai tăi nu te susțin, e greu să îți exerciți autoritatea asupra altora”, a mai precizat Bolojan.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teritoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres.

Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.