Jeff Bezos și fratele său vor zbura în spațiu luna viitoare

0

Frații Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin, compania de explorare spațială a lui Jeff Bezos.

Jeff Bezos a anunțat luni că el și fratele său, Mark Bezos, vor zbura în spațiu luna viitoare. „De când aveam cinci ani am visat să călătoresc în spațiu”, este mesajul postat de Bezos pe Instagram. „Pe 20 iulie voi face această călătorie împreună cu fratele meu”.

Frații Bezos vor zbura cu prima cursă cu persoane a navei spațiale New Shepard, construită de Blue Origin, compania de explorare spațială a lui Jeff Bezos, anunță Daily Mail. New Shepard este o rachetă cu şase locuri. Ea va ajunge, în 11 minute, la 60 de mile (95 de kilometri) de Pământ.

„L-am invitat pe fratele meu să se alăture primului zbor, pentru că suntem cei mai apropiați prieteni”, a mai spus Bezos în clipul de pe Instagram.

Oamenii pot licita pentru primul loc în New Shepard. În prezent, cea mai mare sumă oferită fiind de 2,8 milioane de dolari din 6.000 de participanţi din 143 de ţări. Licitaţia se va încheia cu un eveniment live, pe 12 iunie.

Câştigătorul va merge împreună cu Bezos în călătorie. Suma va fi donată fundaţiei Blue Origin, Club for the Future, a cărei misiune este să inspire generaţiile viitoare să urmeze cariere în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Amazon a cumpărat recent studiourile MGM pentru 8,45 de miliarde de dolari. Bezos mai deţine publicaţia The Washington Post.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.