Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, „taie în carne vie”: Romprest, amendată cu 160.000 de lei!

Share:

Primăria Sectorului 1 a anunţat că Poliţia Locală a sancţionat compania Romprest Service în luna iunie cu amenzi de 160.000 de lei.

„Compartimentul Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale a aplicat, în perioada 1 iunie-7 iunie 2021, sancţiuni contravenţionale Companiei Romprest Service în valoare totală de 160.000 de lei. Cele mai mari sancţiuni, în valoare de 60.000 de lei şi de 80.000 de lei, au fost pentru nerespectarea notificărilor autorităţii contractuale aplicate în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Asta după ce Poliţia Locală a indicat Companiei Romprest Service locaţiile exacte pentru ridicarea depozitelor de deşeuri, iar aceasta nu s-a conformat”, a precizat Primăria Sectorului 1,  într-un mesaj publicat pe Facebook.

Pe lângă aceste amenzi, au mai fost aplicate ale patru contravenţii în cuantum total de 20.000 de lei pentru nerespectarea programului de salubrizare menţionat în contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1. Aceste amenzi au fost aplicate în baza HCGMB 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, a adăugat Primăria Sectorului 1.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că va da un răspuns marți în ceea ce privește instituirea stării de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica a explicat că mai întâi vrea să aștepte să primească raportul Gărzii de Mediu în cazul cererii formulate vineri de Comitetul Local pentru Situații de Urgență de instituire a stării de alertă în Sectorul 1.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.