Ministrul Raluca Turcan, revoltată de ipocrizia PSD în privința pensiilor speciale: „Toate modificările la pensiile speciale au fost făcute de PSD!”

1

Raluca Turcan a declarat că sistemul de pensii speciale a adus inechităţi în România, precizând că cea mai mare pensie specială pe care o încasează un român este de 79.000 de lei, în timp ce cea mai mică pensie din sistemul public este de doar 800 de lei.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a dezvăluit care este cea mai mare pensie specială din România este în valoare de 79.000 de lei.

„În privința pensiilor speciale, aici există șase mari categorii de pensii speciale. Văd că s-a declanșat o campanie din partea PSD- de ce nu face Ministerul Muncii nimic cu pensiile speciale. Înainte de a spune ce facem cu pensiile speciale, vreau să știți că toate modificările la pensiile speciale au fost făcute de către PSD de la statutul magistraților în 2004, în 2015 statutul deputaților și senatorilor adică pensiile parlamentarilor, în 2015 pensiile diplomaților, în 2016 pensiile Curții de Conturi și după aceea pensiile personalului aeronautic.

Toate aceste legi speciale sunt  făcute de către PSD. De ce? Pentru că au fost diferite grupuri de influență, nu discut acum dacă sunt potrivite sau nepotrivite.

Cert este că sistemul de pensii speciale a adus inechități în România. Cea mai mare pensie într-un sistem de pensii speciale este de 79.000 de lei în timp ce cea mai mică pensie pensie din sistemul public de pensii este de 800 de lei”, a precizat Raluca Turcan la B1.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Cociuba Gheorghe spune

    Până la desființarea unor speciale prin legi noi, soluția este IMPOZITAREA DIFERENȚIATĂ A TUTUROR PENSIILOR !OUG ,DE MÂINE !Sau IMPOZITAREA DIFERENȚIATĂ A VENITURILOR ! Deci DREPTATE SOCIALĂ ACUMA BĂTRÂNILOR CU UN PICIOR ÎN GROAPĂ!Ar mai trebui anul acesta INDEXAREA CU INFLAȚIA A PERIOADELOR CU CARE S-A CONTRIBUIT LA FONDUL DE PENSII .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.