PPU (social-liberal) se opune majorării impozitării salariilor: Acest lucru duce la imposibilitatea creșterii salariilor si a nivelului de trai în România!

0

Informația potrivit căreia ministrul liberal al Muncii, Raluca Turcan, ia în calcul creșterea impozitării salariilor, prin creșterea contributivității, a generat o reacție vehementă a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

În context, PPU (social-liberal) solicită Guvernului Cîțu și  ministrului Muncii, Raluca Turcan, să renunțe la asemenea variante nocive care ar avea un efect devastator asupra nivelului de trai al românilor și să propună urgent  măsuri de scădere a impozitării salariilor.

De asemenea, PPU (social-liberal) trage un semnal de alarmă în privința faptului că România are cel mai mare cost privind forța de muncă din UE (40,85%) față de Slovacia (17,86%), Bulgaria (22,4%), dar și față de statele care au cele mai mari salarii, cum ar fi Irlanda ( 24,7%).

„Nu putem admite ca în România, unde este cel de-al doilea cel mai mic cost al forței de muncă din UE (8,9 euro/oră) să fie cea mai mare impozitare a salariilor! Acest lucru duce la imposibilitatea creșterii salariilor si a nivelului de trai în România!”, a avertizat PPU (social-liberal) care, în consecință, cere scăderea impozitării muncii cel puțin la nivelul celui din Europa de Est.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.