Fiica lui Aleksei Navalnîi a primit, în numele tatălui său, premiul anual pentru curaj!

0

Daria Navalnaia, fiica liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, aflat într-o închisoare din Rusia în urma unui proces considerat ca fiind motivat politic, a primit marţi în numele tatălui său premiul anual pentru curaj în cadrul Summitului pentru Drepturile Omului şi Democraţie desfăşurat săptămâna aceasta la Geneva, apărând nevinovaţia tatălui său în primul său discurs public.

„Tatăl meu este în închisoare pentru cuvintele sale, pentru acţiunile şi convingerile sale şi, înainte de toate, pentru că nu a murit atunci când guvernul rus a încercat să-l omoare” otrăvindu-l, a declarat fiica lui Aleksei Navalnîi, de 20 de ani, într-un discurs rostit în limba engleză.

Navalnaia s-a declarat convinsă, aşa cum spunea tatăl său în trecut, că „Rusia va fi într-o bună zi liberă şi fericită aşa cum merită” şi a asigurat că, după ani de abuzuri de putere în ţară, „majoritatea cetăţenilor trebuie să decidă cine va guverna şi pentru cât timp”.

Fiica lui Aleksei Navalnîi, pe care autorităţile ruse au încercat să-l otrăvească în august 2020 cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, a subliniat că tatăl ei doreşte să dedice premiul tuturor deţinuţilor politici din Rusia şi Belarus.

„Mulţi dintre ei se află în situaţii mult mai rele decât mine, pentru că nu sunt la fel de cunoscuţi, dar trebuie să ştie că nu sunt singuri şi trebuie să ne amintim de cei care luptă pentru libertatea noastră”, a citit Daria Navalnaia din scrisoarea trimisă de tatăl său din închisoare când ea se pregătea pentru participarea la summitul de la Geneva.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.