Studiu: Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19!

0

Potrvit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19. Deşi ajută la reducerea cheagurilor de sânge, pot apărea hemoragii majore.

Aspirina nu este recomandată în tratarea bolnavilor de COVID-19, arată un studiu realizat la Universitatea Oxford. Cercetătorii britanici au evaluat efectele acestui tratament pe aproximativ 15.000 de pacienţi spitalizaţi, infectaţi cu coronavirus.

Medicamentul a fost testat pe pacienţii cu COVID-19 care prezintă un risc mai mare de apariţie a problemelor de coagulare.

„Deşi aspirina a fost asociată cu o mică creştere a probabilităţii de a ieşi din spital în viaţă, acest lucru nu pare să fie suficient pentru a justifica utilizarea pe scară largă a acesteia pentru pacienţii spitalizaţi cu Covid-19”, a precizat coordonatorul studiului Peter Horby.

În cadrul studiului au fost mai puţin de jumătate dintre pacienţi au fost selectaţi la întâmplare şi li s-a administrat 150 mg de aspirină o dată pe zi, iar celorlalţi au fost trataţi cu medicamentele obişnuite.

În urma cercetărilor s-a constatat că mai mult de şase persoane tratate cu aspirină au prezentat un episod hemoragic major. De asemenea, mai puţin de şase persoane au prezentat un eveniment de coagulare a sângelui.

De asemenea, studiul a arătat că tratamentul antiinflamator tocilizumab a redus semnificativ decesele, dar nu a găsit niciun beneficiu pentru pacienţii cu Covid-19 trataţi cu azitromicina şi hidroxiclorochina.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oxford a mai analizat şi eficacitatea altor câteva tratamente şi a fost primul care a arătat că dexametazona, steroid disponibil pe scară largă, ar putea salva vieţile persoanelor grav bolnave de Covid-19.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.