Limită de 10.000 de participanți la edițiile din 2021 ale Semimaratonului și Maratonului București

0

Ediţiile din acest an ale Semimaratonului şi Maratonului Bucureştiului se vor desfăşura în condiţii speciale de siguranţă, cu limită de 10.000 de participanţi, cursele ambelor competiţii fiind împărţite pe parcursul a câte două zile, au anunţat organizatorii, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

O altă noutate o reprezintă faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi, pentru a putea respecta regulile de distanţare în contextul pandemiei de COVID-19.

Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ. A fost un an foarte greu pentru noi, pentru toată lumea, de altfel, dar alergătorii sunt nerăbdători. Din păcate nu putem garanta participarea tuturor alergătorilor pentru că nu putem şti care este situaţia până în toamnă. Noi ne dorim să revenim cât mai repede la normal, să simţim energia de la start şi finiş şi să cunoaştem din nou fericirea curselor. În acest moment avem certitudinea că putem organiza maratonul cu persoane vaccinate, aşa cum se întâmplă şi la majoritatea maratoanelor mari din lume. Tot în aceeaşi perioadă se va da startul şi la cursele virtuale. Pe perioada a două săptămâni toţi alergătorii care vor participa vor primi aceleaşi kituri de participare ca şi ceilalţi, tricouri, medalii şi tot ceea ce cuprinde kitul de participare”, a declarat Valeria van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club, organizatorul competiţiilor.

Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi, persoane vaccinate cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.