Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, continuă „războiul” cu presa din Marea Britanie

Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, continuă „războiul” declarat împotriva publicaţiilor din Marea Britanie. Ei au ameninţat postul BBC cu o acţiune în instanţă pe motiv că a publicat „informaţii false şi defăimătoare” într-o ştire despre prenumele Lilibet dat fiicei lor care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute.

Disputa se poartă în jurul unui subiect inedit: dacă Prinţul Harry şi Meghan i-au cerut sau nu permisiunea Reginei Elisabeta a II-a de a folosi porecla din copilărie „Lilibet” ca prenume oficial al fiicei lor.

Revista americană Variety citată de Agerpres scrie că „Lilibet” era numele folosit în cadru privat de tatăl Reginei şi de soţul ei, Prinţul Philip. În timpul funeraliilor prinţului Philip din luna aprilie,  o notă de mână scrisă de regina Marii Britanii, ce însoţea o coroană funerară depusă pe sicriul defunctului, era semnată „Lilibet”, precizează presa britanică.

Unele publicaţii au relatat iniţial că Harry şi Meghan au consultat-o pe Regină înainte de a-i folosi porecla drept nume oficial al fiicei lor. Chiar şi în aceste condiţii, Jonny Dymond, un experimentat corespondent al BBC pe tematici regale, a anunţat că regina Elisabeta a II-a nu a fost consultată în această privinţă, după cum a precizat „o sursă de la palat”.

Jurnalistul britanic Jonny Dymond a inclus în reportajul său şi o dezminţire primită de la purtătorul de cuvânt al ducilor de Sussex. „Ducele a vorbit cu familia lui înainte de a face acel anunţ – de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei regale cu care a vorbit la telefon. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa că va putea să îi acorde fiicei sale prenumele Lilibet, în onorarea reginei. Dacă ea nu ar fi susţinut ideea, ei nu ar fi folosit acest prenume”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.