Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță trag un semnal de alarmă în privința unui al patrulea val de COVID-19 în această toamnă!

0

Raed Arafat atrage atenţia, miercuri după-amiază, şi spune că posibilitatea unui nou val pandemic există oricând.

Întrebat dacă are conturat un scenariu în cazul unui val 4 de Covid, Arafat a răspuns că posibilitatea apariției unui nou val există oricând „prin noi variante, prin diferite metode”, conform Mediafax.

„Se adaptează totul la situația epidemiologică, dacă începe să se agraveze. În acest moment nu avem astfel de scenarii. Noi stăm bine de ceva timp, dar avem o perioadă de răgaz în care trebuie să ne pregătim. Cea mai importantă pregătire este vaccinarea și respectarea regulilor pe mai departe și mai ales pentru cei care pleacă în concediu să își aleagă unde merg. Să nu meargă în zone care sunt expuse, în care nu se știe care e situația pandemică, în zone în care sunt variante despre care se știe, pentru că există riscul să se infecteze și să ducă mai departe”, afirmă șeful DSU.

În ce privește secțiile ATI, Arafat afirmă că acum nu sunt probleme, dar există planuri și „posibilitatea de revenire la nevoie”.

În ciuda relaxării restricțiilor și a mobilității tot mai mari a românilor, autoritățile atrag atenția că pandemia COVID-19 e departe de a se fi încheiat. Un al patrulea val este inevitabil, fiind așteptat în toamna acestui an.

„Ne asteptam la un val 4 si durata si intensitatea valului 4 depind de cat de bine vom fi protejati la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important sa intelegem ca nu a trecut aceasta pandemie, virusul este in continuare circulant si riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atata vreme cat inca avem populatie susceptibila la boala”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare impotriva COVID-19.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.