Liderul AUR, George Simion, atac dur la adresa ministrului Năsui în privința Combinatului de Oţeluri Speciale de la Târgovişte

0

George Simion, copreşedintele AUR, a lansat un atac virulent la adresa lui Claudiu Năsui (USRPLUS), ministrul Economiei, pe motiv că a refuzat ca statul român să preia Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte, unde lucrează 1.000 de persoane. Deputatul susţine că vrea să împiedice „acest jaf naţional”.

George Simion (AUR) a reacţionat în condiţiile în care Guvernul ar fi renunţat la preluarea activelor COS Târgovişte de o nouă societate înfiinţată în subordinea Ministerului Economiei.

„Claudiu Năsui este de o perversitate incredibilă. Aveau garanţia aceşti oameni de la domnul Orban şi de la actualul ministru al Energiei care înainte era şi ministru al Economiei, Virgil Popescu, că vor face darea în plată.

Proprietarul actual al combinatului de la Târgovişte e o companie rusească (Mechel). Are datorii de 40 de milioane de euro la statul român, la noi toţi practic. 40 de milioane de euro pe care trebuia să-i luăm într-o formă sau alta. Singura modalitate prin care putem să-i recuperăm de la acest aşa zis investitor rus e să preluăm înapoi combinatul în contul datoriei.

Domnul Năsui a spus că nu e de acord cu o naţionalizare. Nu e vorba despre aşa ceva. E vorba despre o dare în plată”, a declarat George Simion, în emisiunea „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, la România TV.

La Combinatul de Oţeluri Speciale de la Târgovişte lucrează 1.000 de persoane care riscă să-şi piardă locurile de muncă.

„E soluţia pe care o cer angajaţii de acolo, oameni specializaţi care sunt printre puţinii oţelari rămaşi în câmpul muncii, care au fost scoşi în şomaj tehnic. Vor fi disponibilizaţi. Nu se vor mai putea angaja în altă parte.

Acest Guvern pretinde că vrea să facă nişte autostrăzi. Cu ce oţel şi fier beton o să facă autostrăzile? E singurul loc din România unde se mai poate produce. Angajaţii garantează că furnalele pot fi pornite în 30-45 de zile”, a mai spus copreşedintele AUR.

„Claudiu Năsui prejudiciază bugetul de stat cu aceşti 40 de milioane de euro ca să deruteze opinia publică. Minte cu neruşinare cum ne-au minţit în faţă când am adresat probleme concrete.

Spune că a căutat un investitor strategic. Nu o să găsească niciun fel de investitor. Acest combinat, cum au fost şi multe altele, a fost privatizat pe două milioane de euro şi acum valorează activele de acolo cel puţin 40 de milioane de euro după ce multe dintre active au fost distruse sau dărâmate.

În Târgovişte, după mult timp, au reuşit să renoveze podul de lângă Oţelărie. Acolo s-a folosit un oţel din import, nu din Târgovişte. Noi, în România, nu mai trebuie să producem nimic! Pentru viitoarele autostrăzi, o să aducem oţel din Ucraina, Turcia, din păcate”, a mai spus George Simion.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.