Pandemia se apropie de final. Peste jumătate din populația adultă a UE a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid!

Peste 50% din populația adultă a Uniunii Europene a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, a anunțat, joi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Din totalul de aproximativ 450 de milioane de oameni care trăiesc în UE, 100 de milioane au făcut și rapelul. 

”În Europa, mai mult de 50% din populaţia adultă a primit cel puţin o doză de vaccin.Chiar mai mult decât atât, până astăzi, 100 de milioane de europeni au fost vaccinaţi cu schemă completă”, a anunțat președinta C.E.

Creșterea ratei de vaccinare din UE a dus la scăderea infectărilor cu Sars-Cov-2 la nivelul blocului european, permiţând ţărilor membre să îşi redeschidă economiile naţionale.

Impactul pozitiv al vaccinării poate fi simţit la nivelul întregului continent. Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunțat că 36 de ţări din această regiune a lumii, în care se află 53 de state, relaxează restricţiile antiepidemice din această săptămână.

Cu toate acestea, acesta a avertizat asupra riscului unui fals sentiment de siguranță, amintind că, deși se vaccinează, o persoană poate transmite în continuare virusul. Reprezentantul OMS  a spus și că marile festivaluri şi competiţiile sportive care au loc în zilele şi săptămânile următoare prezintă riscuri suplimentare.

La rândul lor, alți experți au atras atenţia că ritmul campaniilor de vaccinare din alte ţări ale lumii este mult mai lent. Întrucât nu dispun de unităţi de producţie a vaccinurilor, ţările sărace depind în mare măsură de donaţiile care le sunt oferite de statele mai bogate.

Ursula von der Leyen a transmis că, din cele 700 de milioane de doze de vaccin produse în UE, aproximativ 350 de milioane au fost exportate în peste 90 de ţări. O mare parte din acele doze au ajuns însă într-un număr mic de ţări. 100 de milioane de doze au fost aprobate pentru export doar în Japonia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.