Primarul general, Nicușor Dan, o nouă promisiune onorată: „Am plătit ajutorul pentru nou-născuți pentru mai multe luni restante!”

0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că a plătit ajutorul pentru nou-născuţi datorat pe mai multe luni, dar că există în continuare restanţe.

„Am plătit zilele trecute ajutorul pentru nou-născuţi, pentru mai multe luni restante. În acest moment, avem restanţe la ajutorul pentru nou-născuţi şi ajutorul pentru femei însărcinate pe lunile martie, aprilie şi mai. Reuşim să însănătoşim bugetul în ritmul pe care ni-l permit încasările şi până la sfârşitul anului vom fi la zi. Mulţumesc familiilor care beneficiază de aceste plăţi pentru înţelegere şi le asigur că Primăria Capitalei are toată determinarea să aducă la zi plăţile care li se cuvin”, a scris edilul general pe Facebook.

Pe 7 mai, Nicuşor Dan preciza că persoanele adulte cu dizabilităţi vor primi în acest an un stimulent lunar de 250 de lei, reprezentând jumătate din suma acordată anterior, deoarece cuantumul iniţial nu poate fi susţinut prin posibilităţile financiare ale Municipalităţii.

„Aceasta este posibilitatea financiară a Municipiului Bucureşti în acest moment. (…) În proiectul de buget sunt prevăzute stimulente pentru copii cu handicap la nivelul la care erau, iar pentru adulţi cu handicap – la nivel de jumătate: 250 de lei în loc de 500 de lei. (…) Dacă la un moment dat în buget vor fi bani şi Consiliul General va reveni asupra alocării financiare, o să avem şi hotărârea din urmă care spune cuantumul, o să avem şi alocarea financiară”, a precizat Nicuşor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.