Vicepremierul Barna pune tunurile pe Ciolacu&co: „PSD a fost și rămâne un partid al sărăciei!”

0

Vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte USR PLUS, a declarat vineri, la Sibiu, că atacul PSD cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este unul „iresponsabil”, explicând că aceste consultări care au loc în aceste zile cu Comisia Europeană sunt „fireşti”, PNRR urmând să fie aprobat şi să fie un „succes”.

„Văd un atac pe care îl numesc de-a dreptul iresponsabil al PSD şi al preşedintelui său la ceea ce înseamnă Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Este un atac care arată cât de puţin înţelege PSD despre ceea ce înseamnă un astfel de program şi un astfel de plan de ţară pentru România. O procedură absolut firească, o procedură care va dura timp de două luni, în care Comisia Europeană trimite tuturor ţărilor care au trimis aceste programe (…) întrebări şi clarificări fireşti şi normale când vorbim de documente de mii sau zeci de mii de pagini, este transformată de PSD într-un atac, practic, la perspectiva şi credibilitatea României şi ca partener european şi ca ţară capabilă să dezvolte un astfel de program. Asta se întâmplă, evident, pentru că PSD a fost şi rămâne un partid al sărăciei, un partid care crede că o Românie subdezvoltată poate să îi asigure acea clientelă politică cu care ne-a obişnuit şi cu care a ţinut România sub dezvoltare timp de 30 de ani”, a spus Dan Barna, într-o declaraţie de presă.

Vicepremierul Barna a punctat că programul va fi aprobat şi va fi un succes, România urmând să implementeze proiecte majore până în 2026.

„Am o veste şi pentru domnul Ciolacu şi pentru membrii PSD care îl susţin: acest program va fi un succes, România va atrage aceste peste 29 de miliarde de euro şi România se va dezvolta, aşa cum a încercat PSD să nu se întâmple în toate guvernele pe care le-a avut până în acest moment. (…) Programul nu a fost respins, nu a fost retras, este o consultare firească, programul va fi aprobat, România va avea această resursă şi până în 2026 vom avea cu toţii şansa să vedem proiecte majore, proiecte importante care nu au existat niciodată în România”, a mai adăugat Dan Barna.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, vineri, ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să renunţe la funcţie, adăugând că dacă parlamentarii PNL şi UDMR nu votează moţiunea simplă depusă împotriva acestuia, vor răspunde în solidar cu el.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.