Premierul Cîțu anunță investiții record: „În România vor intra 46 de miliarde de euro!”

0

Florin Cîțu a făcut declarații, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Sibiu, despre banii pentru investiții pe care îi va primi România.

Florin Cîțu a discutat despre finanțările pentru investiții, pe care le va primi România și a sfătuit antreprenorii să fie pregătiți.

„În România vor intra 46 de miliarde de euro, noi pregătim terenul dar aceste investiții vor fi pregătite cu ajutorul sectorului privat. Nu creștem taxele, nu introducem taxe noi, acest lucru rămâne foate clar. Am reafirmat două obiective foarte clare, reformă și investiții. Investiții din PNNR, fonduri europene 46 de miliarde și investiții de la bugetul de Stat. Ne pregătim pentru o guvernare de 8 ani de zile. Mesaj pentru antreprenorii din Romania, ei trebuie să se pregătească, acestea sunt investițiile, iar ei trebuie să fie pregătiți.”, a declarat premierul.

Aflat într-o vizită la Zalău, Florin Cîțu a ţinut că aducă clarificări despre PNRR, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind observaţiile critice ale Comisiei Europene.

„Încă de la prima oră, de fapt încă de ieri am văzut mai multe ştiri false. Am spus că nu a fost respins PNRR şi nu a fost retrimis PNRR. E o ştire falsă, înainte de a veni Comisia Europeană cu precizări

Nu pierdem aceşti bani. 29,2 miliarde de euro. Îi vom lua pe toţi. Avem proiecte de investiţii care vor fi terminate până în 2026. Infrastructură, spitale, România Educată, fond de dezvoltare pentru UAT. În acest moment suntem într-o procedură firească în care sunt toate ţările UE. Avem acest schimb. CE face observaţii, noi le răspundem. Aici suntem în acest moment”, a anunţat Florin Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.