Dan Barna nu cedează în scandalul terenului de la Romexpo: „Statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar”

0

Vicepremierul Dan Barna a susţinut că statul român oferă „un cadou de cel puţin” 400 de milioane de euro prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Într-o declaraţie de presă susţinută luni la Palatul Parlamentului, Dan Barna a explicat că dezvoltarea de la Romexpo nu se poate realiza „prin devalizarea statului” şi că statul trebuie să obţină un beneficiu din valorificarea acestui imobil.

„Trebuie găsită o soluţie prin care statul să beneficieze de imobilele de care dispune”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR PLUS este de părere că că transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea CCIR a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate reprezintă „un Moş Crăciun imobiliar”.

Reacţia lui Dan Barna vine în contextul în care, pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.