Liderii Coaliției pun „punctul pe i”: Desființarea Secției Speciale, după raportul Comisiei de la Veneția!

1

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a declarat, luni, că la nivelul coaliţiei guvernamentale s-a convenit să se aştepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia în privinţa desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Subiectul principal a fost legat de SIIJ şi de desfiinţarea acesteia. Este o temă importantă şi prioritară pentru coaliţie. Am convenit să aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia, care va veni până la finalul acestei luni sau în primele zile din iulie, şi, în funcţie de acest punct de vedere, eu sper să reuşim într-o sesiune extraordinară, în cel mai îndepărtat caz vorbesc în luna iulie, să desfiinţăm această secţie specială şi să intrăm într-o logică în care să bifăm cerinţele legate de MCV”, a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Dan Barna s-a declarat optimist că se va găsi o soluţie cu privire la desfiinţarea SIIJ.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este de acord cu desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

„Avem un amendament la Comisia juridică la Senat care propune ca magistraţii să fie anchetaţi de direcţia existentă din structura Parchetului General – Direcţia de urmărire criminalistică şi penală. Din acest punct de vedere, nu se întâmplă nicio tragedie, când se va vota acest amendament, în funcţie de…, mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor.

Totodată, Ludovic Orban a declarat că „PNL este consecvent în susţinerea desfiinţării Secţiei speciale”.

„Obiectivul nostru fundamental este desfiinţarea SIIJ. Avem aceeaşi flexibilitate în a găsi cea mai bună soluţie care să fie găsită în coaliţie şi care să fie susţinătă de către toţi partenerii”, a spus Ludovic Orban.

Citește și
1 Comentariu
  1. marko abbas spune

    …pe cat punem pariu ca Dan B. peste 10 ani va fi inculpat in 10 dosare de abuz de putere si corutie…!?!?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.