Îngrijorare a Agenției Europene a Medicamentului. Sute de cazuri de cheaguri de sânge la persoane vaccinate pentru-19!

1

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că a primit noi informaţii despre 415 cazuri de cheaguri de sânge rare la persoane vaccinate pentru COVID-19, dintr-un total de peste 50 milioane de persoane imunizate cu vaccinuri produse de AstraZeneca şi Johnson&Johnson.

În zona economică europeană au fost semnalate 10 posibile cazuri de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate anti COVID în rândul a aproape şase milioane de persoane cărora le-a fost administrat serul produs de compania Johnson&Johnson. De asemenea, au existat 405 cazuri de cheaguri de sânge din 45 de milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca, a declarat Georgy Genov, director pentru supraveghere farmacologică la EMA, conform agenţiei Reuters, citate de News.ro.

Boala este cunoscută sub numele de purpură trombotică trombocitopenică.

Purpura trombocitopenică trombotică sau sindromul Moschowitz este o afecțiune rară a sistemului de coagulare a sângelui care determina tromboze microscopice extensive în vasele de sânge din întreg corpul-microangiopatie trombotică.

Cele mai multe cazuri de boală apar prin inhibiția enzimei ADAMTS13, o metaloprotează responsabilă de clivarea multimerilor mari de factor von Willebrand în unități mai mici.

O formă rară a condiției este moștenită genetic că disfuncție a enzimei. Dacă multimerii mari de factor  von Willebrand persistă, există tendința de coagulare crescută. Celulele roșii, la trecerea prin cheagurile microscopice, suferă stres mecanic, lezindu-și membranele și conducând la hemoliza intravasculară și formarea de schistocite. Fluxul de sânge redus prin tromboză și leziunea celulară determina injurie ischemică a organelor, conform Romedic.ro.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Câte vaccinuri ar trebui să întrebuințeze o persoană pentru ca vasele de sânge să nu se aglomereze cu pernuțe de grăsime care conțin anticorpi, așa cum descria medicul Străinu-Cercel formarea de anticorpi după vaccinare, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.