Marcel Ciolacu nu mai acceptă jumătăți de măsură. PSD vrea alegeri anticipate!

1

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude varianta susţinerii a unui Guvern minoritar PNL deoarece vrea organizarea de alegeri anticipate. Dacă Executivul condus de Florin Cîţu va pica la moţiunea de cenzură şi nu este posibilă formarea unei alte formule guvernamentale, Marcel Ciolacu susţine că organizarea unui scrutin înainte de termen nu este „o catastrofă”.

Marcel Ciolacu a afirmat că exclude ca social-democraţii să susţină din Parlament un Guvern minoritar PNL în cazul în care moţiunea de cenzură va trece.

„PSD e cel mai mare partid din România. Mai mult, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine cumva că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcan sau Cîţu într-un guvern minoritar? Vă spun că nu. (…)

Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele. Nu cred că e o catastrofă pentru prima oară după 30 de ani să avem şi alegeri anticipate. Vedem asta şi în Bulgaria. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate.

PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid. Ne interesează soarta românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Timiş.

Marcel Ciolacu a dat exemplul Bulgariei, unde vor fi organizate alegeri anticipate în 11 iulie, deoarece a eșuat și a treia încercare de a forma un Guvern de către partidele care s-au clasat primele la alegerile din 4 aprilie.

Cât despre acuzaţiile potrivit cărora social-democraţii au făcut alianţe „cu diavolul”, atunci când au format Guvernul PSD-PDL, Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii îşi asumă trecutul.

„Au făcut alianţe singur sau cu Băsescu? Care e diavolul? Ia uitaţi-vă la istorie şi vedeţi cine a fost diavolul. Nu suntem ipocriţi. Ne asumăm trecutul”, a spus liderul PSD.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Dacă statul are obligația constituțională să asigure servicii medicale contribuabililor de toți banii pe care îi încasează din contribuții, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.