Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, avertisment dur în privința tulpinii Delta și al valului patru al pandemiei

0

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că trebuie să continue campania de vaccinare deoarece nu am scăpat de pericolul reprezentat de COVID-19.

Ioana Mihăilă a mărturisit că experţii se uită cu „mare îngrijorare” la creşterea numărului de infecţii în Marea Britanie şi Germania din cauza tulpinii Delta.

„Ne dorim, evident, să creştem rata de imunizare şi procesul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite ţări tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de mare îngrijorare la ce se întâmplă şi la cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpină Delta”, a declarat, la Sibiu, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a transmis că vaccinarea trebuie să continue deoarece este singura soluţie.

„Cumva, aş vrea să transmitem împreună acest mesaj, că vaccinarea este cea care ne protejează şi că încă nu am scăpat de pericol şi că vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cel prin care am trecut”, a mai afirmat Ioana Mihăilă.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a explicat că, din estimările realizate de asociaţiile europene, „durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă.

„Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina delta va deveni predominantă”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a evitat să estimeze în cât timp tulpina Delta va deveni predominantă în România.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.