Premierul ungar, Viktor Orban, continuă „războiul” cu UE: „La Bruxelles se construieşte un suprastat!”

0

Viktor Orban, premierul ultranaţionalist al Ungariei, a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european.

Viktor Orban a avertizat că autorităţile de la Bruxelles construiesc un „suprastat” care contravine ideii de democraţie.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a declarat sâmbătă, Viktor Orban.

Potrivit premierului ungar, Viktor Orban, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie, iar nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a afirmat Viktor Orban, conform agenţiei MTI.

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a punctat şeful Executivului de la Budapesta.

De asemenea, Viktor Orban consideră că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.