Premierul Cîțu, implicare totală: Ajutoare financiare de la stat pentru cei cu gospodăriile afectate de inundații!

0

Premierul Florin Cîțu a anunțat în videoconferința cu prefecții o Hotărâre de Guvern prin care cei cu gospodăriile afectate vor primi ajutoare financiare de la stat.

„Pregătim o Hotărâre de Guvern care va stabili sume fixe pentru ajutoare la gopodăriile afectate de viituri. Pagubele vor fie evaluate pentru fiecare casă în parte, prefectura fac evaluarea, intocmește liste semnate de primarii din comunele și satele respective, iar prefecții le depun la AJEPIS, iar ministrul semnează.

Sper să nu mai avem situații ca aceasta, dar trebuie să fie deschisă precedura. Se face analiza pe fiecare casă, iar săptămăna viitoare vom da Hotărârea de Guvern care face cadru legal pentru tot anulu acesta. Anul trecut am avut un buhet de 5 milioane de lei. Deci, se dau 4.000 de lei pentru gospodăriile afectate în proporție de 75%, 2.000 de lei pentru 50-75% din gospodărie afectată și1.500 lei 25-50% din casă afectată. De asemenea, există prevăzută suma de 5.000 de lei pentru persoană decedată.

Aș vrea ca prefecții să ia legătura cu organizatorii de evenimente, mai ales în zonele cu coduri portocalii și roșii și să le expună riscurile. Organizatorii pot anula sau amâna evenimentul. Prefectii trebuie să ia legătura cu organizatorii in zonele cu cod protocaliu și rosu, azi și maine.

La Suceava e o localitate cu 50 de gospodării afecatate, 40 de persoane au fost salvate, iar apa scăzut din gosopodării”, a declarat Cîțu.

Până acum au fost afectate 77 de localități din 26 județe și municpiul București. Premierul a spus că au fost confirmate două decese, iar o persoană este dată dispărută.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.