Rezultat sub așteptări, pentru partidele lui Emmanuel Macron și Marine Le Pen, la alegerile regionale din Franța

0

Participarea la alegerile regionale din Franţa se anunţă a fi una extrem de scăzută în primul tur al scrutinului. Este posibil ca, prima oară, extrema dreaptă să înregistreze un avans, cu mai puţin de un an înainte de alegerile prezidenţiale.

Extrema dreaptă franceză, Rassemblement National (Adunarea Naţională, RN, fostul Front Naţional) condus de Marine Le Pen, a obţinut duminică un rezultat mai puţin bun decât anunţau sondajele, în primul tur al alegerilor regionale şi departamentale, după cum arată primele estimări.

„Un salt est posibil” înainte de al doilea tur, duminica viitoare, a reacţionat la postul privat de televiziune TF1 vicepreşedintele RN, Jordan Bardella.

Chiar dacă sondajele creditau partidul cu şanse mari la alegerile regionale, Rassemblement National nu s-a clasat pe primul loc în niciuna dintre cele 6 din 13 regiuni pentru care erau disponibile estimări puţin după orele 18:00 GMT.

Sondajele sugerau că Rassemblement National ar putea fi formaţiunea cea mai votată în şase regiuni în acest prim tur.

În schimb, partidul preşedintelui Emmanuel Macron nu a înregistrat nici el rezultate bune, la mai puţin de un an după alegerile prezidenţiale.

Participarea la alegerile regionale din Franţa 2021 era la orele 17 (15:00 GMT) la numai 26,72%, mult sub cele 40% de la precedentele alegeri regionale din 2015.

Potrivit LeParisien, la nivel naţional, Republicanii ar fi obţinut 27,2% dintre voturi, urmaţi de Adunarea Naţională – RN partidul de extremă dreapta al lui Marine le Pen – 19,3%.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.