800 de angajați de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în șomaj tehnic de la 1 iulie

800 de angajaţi, dintr-un total de 1.370 angajaţi activi, de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), vor intra pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni. Este vorba despre aproape 60% din angajaţi.

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB) a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni, a anunţat conducerea companiei.

La baza deciziei au stat situaţia financiară a CNAB şi rezultatele din primele cinci luni ale anului 2021.

”800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai mai transmis compania.

În prezent, traficul aerian de pasageri funcţionează la o capacitate de 40% faţă de nivelul din 2019, înaintea de izbucnirea pandemiei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, speră să revină pe profit în acest an şi estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, şi vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.