Eurostat demontează „fake news-ul” marca PSD despre „explozia” prețurilor: „În România sunt cele mai ieftine alimente din UE!”

0

Premierul Florin Cîţu apreciază că datele Eurostat confirmă faptul că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE, fiind astfel demontat, adaugă el, încă „un fake news despre ‘explozia’ preţurilor”.

„Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! Aşa mai omorâm un fake news despre ‘explozia’ preţurilor”, a scris premierul Florin Cîțu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Premierul Cîțu precizează că preţul final este determinat de tranzacţia dintre producător şi consumator, ca răspuns la un comentariu la postarea sa în care i se reproşează că e „rupt de realitate”.

„Producătorii români se plâng că preţurile pentru produsele lor sunt prea mici. Pe de altă parte, consumatorii spun că preţurile sunt prea mari. Preţul final este determinat de tranzacţia pe care o fac cei doi voluntar”, a afirmat Cîţu.

Nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cele mai reduse preţuri fiind în România (55% din media UE), Bulgaria (56%) şi Polonia (58%), arată datele prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.