Liberalii solicită de urgență aprobarea burselor pentru copiii din sectorul 1. Sebastian Burduja, Președinte PNL Sector 1: „Bătaia de joc trebuie să înceteze!”

0

O administrație eficientă și performantă înseamnă grijă pentru fiecare problemă din comunitate. Chiar dacă atenția publică este concentrată, în aceste zile, pe subiectul gunoaielor din sectorul 1, nu putem ignora celelalte probleme din sector. Astfel, ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat cu cetățenii, am solicitat de urgență în data de 22 iunie primarului Clotilde Armand să introducă bursele pentru elevi pe ordinea de zi din ședința de Consiliu Local convocată joi, 24 iunie. 

Vă anexăm cererea formulată ieri de consilierii PNL și înregistrată oficial. Consilierii PNL de la Sectorul 1 își mențin poziția de menținere a burselor la nivelul actual, bazat pe câteva repere clare:

1.Șanse egale pentru toți:

Bursele sociale se acordă copiilor care provin din medii vulnerabile și care au un risc major de abandon școlar, din cauza provocărilor financiare. Nu vom susține diminuarea burselor sociale, pentru că este datoria autorităților să asigure șanse egale pentru toți copiii. În plus, un cuantum decent al burselor încurajează scăderea absenteismului, pentru că zece absențe nemotivate rezultă în scăderea notei la purtare și, implicit, pierderea bursei.

2.Meritocrație:

Cele mai bune performanțe trebuie să fie recompensate pe măsura muncii.  Meritocrația rămâne cel mai important criteriu în diferențierea burselor pentru copiii cu rezultate bune, tocmai pentru a îi încuraja și stimula.

3.Adaptare și inovare:
Credem că actualele realități sociale și din câmpul muncii necesită o abordare modernă, astfel că propunem programe complementare pentru stimularea abilităților digitale, de robotică sau inteligență artificială, creșterea numărului de olimpici naționali și internaționali, dar și crearea de programe de mentorat pentru copiii cu potențial, dar care nu performează din cauza mediilor vulnerabile din care provin.

„Indiferent ce scandaluri, conflicte, litigii sau facturi neplătite se mai găsesc zilele acestea prin primăria sectorului 1, nu ne jucăm cu viitorul copiilor noștri. Bătaia de joc trebuie să înceteze, este o limită în toate. Niciodată bursele copiilor nu au întârziat atât de mult, nici măcat pe vremea de tristă amintire a administrației PSD.

Este foarte simplu. Primarul Clotilde Armand a uitat că trebuie să reglementeze prin HCL situația burselor pentru al doilea semestru, deși s-au cerut de luni de zile toate informațiile de la școli. Așa că am decis să solicităm oficial introducerea de urgență a acestui punct pe ordinea de zi. Nu vom devia nicio secundă de la valorile noastre și de la misiunea de a servi intereselor cetățenilor”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.