Liderii Coaliției merg până la capăt după revocarea Renatei Weber. Luni va fi numit noul Avocat al Poporului!

0

Ludovic Orban a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului. Există o singură candidatură pentru acest post.

Ludovic Orban a anunțat marți după şedinţa coaliţiei că va fi inițiată procedura de alegere a Avocatului Poporului, în contextul în care pentru această poziție a fost depusă o singură candidatură.

”Am hotărât în cadrul coaliţiei să demarăm procedura de numire a Avocatului Poporului. Mâine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente reunite. A fost depusă o singură candidatură şi vom demara procedura”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai precizat că această procedură va presupune o audiere în Comisiile juridice reunite, urmate de plen.

”Mâine vom convoca un plen, dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului (…) vom avea luni”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai declarat că Avocatul Poporului va avae parte de sprijinul coaliției. Orbana ținut să sublinieze că desfiinţarea Secţiei speciale şi Avocatul Poporului sunt două chestiuni diferite.

După revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, coaliția a decis ca postul să revină UDMR, favorit fiind  Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.