Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, vești bune pentru români: Salariul minim nu va mai fi impozitat din 2022!

0

Ministrul Economiei a anunţat că începând cu anul 2022, salariul minim pe economie nu va mai fi impozitat. Claudiu Năsui a precizat că iniţial măsura se va aplica doar pentru două sectoare din economie.

Salariul minim pe economie nu va mai fi impozitat începând cu 2022, potrivit unui proiect pilot anunţat de ministrul Economiei Claudiu Năsui. Potrivit ministrului, doar două sectoare din economie vor fi vizate.

Ministrul Economiei a explicat că începând cu 2022, românii vor plăti impozit doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie.

„Dacă depăşeşti salariul minim eşti impozitat numai pe diferenţă. Cineva a luat salariul minim plus un leu este impozitat doar pe un leu, nu este impozitat pe 2300 şi un leu. Am reuşit să includem această măsură pentru anul 2022, într-un sector pilot. Agricultură şi pentru sectorul HoReCa”, a declarat ministrul la „Interviurile lui Vitalie”, potrivit Adevărul.

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a susţinut în repetate rânduri că trebuie să fie eliminate taxele pe salariul minim pe economie, precizând că angajaţii români îşi împart aproape jumătate de salariu cu statul.

„Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia.  Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.