Ciolacu&co, mult zgomot pentru nimic! Liderii Coaliției îi repun în funcții pe șefii interimari de la TVR și Radio România!

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au votat în şedinţa de joi dimineaţă revenirea în funcţiile de şefi interimari a Ramonei Săseanu la TVR şi a lui Liviu Popescu la Radio România.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că numirea ca interimari a şefilor TVR şi Radio România a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi a Birourilor Permanente reunite.

Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de miercuri.

„Constatăm că nu este cvorum. Faţă de această situaţie, vă amintesc dispoziţiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari”, a spus, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Social-democraţii au protestat împotriva numirilor, iar printre primii care au luat atitudine a fost Lucian Romaşcanu, care a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj vehement.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.