Ludovic Orban demontează acuzațiile PSD: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare!

0

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, neagă că a ținut ascunsă scrisoarea Comisiei de la Veneția care este adresată lui și președintelui Senatului, Anca Dragu. El a precizat că a fost transmisă în presă pe filiera Tudorel Toader – Renate Weber și că nu a primit oficial documentul.

“Scrisoarea a fost transmisă în presă cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader, care s-a numit pe sine din partea României în Comisia de la Veneția, Tudorel Toader – Renate Weber. Scrisoarea oficial nu a ajuns până la ședința Birourilor Permanente Reunite la mine, ca președinte al Camerei. Am verificat și la Senat, nici la doamna președinte Anca Dragu.

Nimeni n-a ascuns nimic, este o minciună gogonată. În momentul în care o voi primi oficial, o vom pune în BPR, vom cere un punct de vedere din partea Comsiilor Juridice și vom formula un răspuns.

Din ce am văzut, este o scrisoare în care președintele Comisiei de la Veneția cere niște puncte de vedere și explicații legate de motivațiile care stau la baza demiterii, înainte de încetarea mandatului, a Avocatului Poporului. Avem zeci de argumente și vom trimite un răspuns exhaustiv, astfel încât Comisia de la Veneția să înțeleagă foarte bine de ce am luat decizia de a înceta mandatul unui avocat al PSD”, a afirmat, joi, liderul PNL, Ludovic Orban.

Comisia de la Veneția a trimis președinților celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, o scrisoare prin care cere “bazele și elementele juridice” care au dus la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, catalogând-o ca o “decizie grea”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.