Marcel Ciolacu, scrisoare incendiară către liderii Comisiei Europene. Numirile la TVR, Radio România și Avocatul Poporului, contestate!

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis o scrisoare către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și către vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans.

În scrisoare, Marcel Ciolacu acuză coaliția de guvernare din România pentru faptul că au încălcat toate normele statului de drept din România.

Liderul PSD îi informează pe oficialii europeni despre numirile șefilor TVR și Radioului Public, despre care judecătorii CCR au decis că sunt neconstituționale. De asemenea, Ciolacu îi informează despre schimbarea din funcție a Avocatului Poporului.

În final, Marcel Ciolacu le cere liderilor Comisiei Europene să aibă o poziție publică față de ceea ce se întâmplă în România, scrie Stiripesurse.

Social-democraţii au protestat împotriva numirilor şefilor TVR şi Radio România, iar printre primii care au luat atitudine a fost Lucian Romaşcanu, care a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj vehement.

„Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR.

De ce ilegal? Pentru că:

– CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt NECONSTITUȚIONALE

– Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală. Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința

– forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi că interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională

Legal ar fi fost ca:

– BPR să voteze program de audiere a unor noi propuneri în comisii
– comisiile sa se întrunească in ședință comună și să emită raport
– plenul reunit sa se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum
– BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994

Prin această ilegalitate puterea a reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului.
De asemenea lasă în fruntea TVR o doamnă, specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate.
PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității”, este mesajul lui Romaşcanu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.