Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă: „La sfârşitul lui august, 9 din 10 cazuri de Covid vor fi cu tulpina Delta”

0

Nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta, a spus, miercuri seara, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă a dat detalii şi despre campania de vaccinare şi a explicat de ce, din punctul său de vedere, aceasta a scăzut mult ritmul.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID 19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a spus Gheoghiță.

Valeriu Ghorghiţă a explicat că vaccinarea este o măsură de prevenţie care este luată în cazul mai multor boli contagioase şi este momentul optim pentru ca românii să se imunizeze, pentru a evita boala şi eventuale noi restricţii.

„În momentul acesta este o scădere vizibilă a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză. Cred că sunt câteva motive. În primul rând oamenii care au fost convinși de beneficiile vaccinării s-au vaccinat deja. Sunt oameni care sunt în general complet dezinteresați de vaccinare.

Apatie de vaccinare. Sunt oameni care nu sunt interesați și nu sunt preocupați în general de problema stării de sănătate, de a se controla medical. Vaccinarea este o măsură de prevenție și este perioada optimă să ne vaccinăm. Vaccinăm copiii nu așteptăm o epidemie de pojar sau de rubeolă. Prin vaccinare ținem virusul sub control astfel încât să nu mai avem aceste consecințe negative ale pandemiei, de la decese până la restricții.”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare, invitat la Aleph News.

„Am centralizat datele din fiecare județ. Acest plan este în mod concret cât se poate de simplu. Toate localitățile din rural din fiecare județ vor fi arondate către centrele de vaccinare fixe. Echipele de vaccinare din centrele fixe vor fi desemnate să asigure accesul la vaccinare a oamenilor din localitățile respective și se face un plan al activităților astfel încât zilnic să avem începând de săptămână viitoare prezenta echipelor mobile în comunitățile respective. În centrele de vaccinare fixe activitatea de vaccinare a scăzut ”, a mai spus Gheorghiţă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.