Eurodeputatul PPU (s-l), Maria Grapini, va participa, la Timișoara, la Ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național

La invitația Instituției Prefectului Județului Timiș, eurodeputatul PPU (s-l), Maria Grapini, va participa la Ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național.

În acest context, europarlamentarul PPU (s-l), Maria Grapini, a transmis și un scurt mesaj pe care îl prezentăm în continuare:

“Începand cu anul 1998, marcăm Ziua Drapelului Național, simbol al identității și unității noastre naționale. Drapelul Național are o însemnătate uriașă pentru suveranitatea și independența țării noastre. Drapelul ne uneşte şi reprezintă mândria noastră, alături de stemă, imn și sigiliu, drapelul completând simbolurile națiunii române. Simbolurile naționale trebuie cunoscute, omagiate și respectate.

Să nu uităm că Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie”, înscrisă pe el. Astăzi, mai mult ca niciodată, România are nevoie de această deviză aplicată în practică.

La multi ani, România, cu simbolurile străbune! La mulți ani, tuturor românilor!”, a precizat, în mesajul transmis românilor, europarlamentarul Maria Grapini.

De menționat că Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este marcată, în fiecare an, la 26 iunie, prin manifestări cu caracter evocator, consacrate istoriei patriei, şi prin ceremonii militare specifice, în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne. În Capitală şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ, sunt organizate ceremonii publice de înălţare a Drapelului Naţional.

Alături de stemă, sigiliu şi imn, Drapelul României este un simbol naţional, aşa cum prevede Constituţia României din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.