Proiectele de infrastructură, o prioritate pentru vicepremierul Barna și ministrul Drulă: A7 și A8 sunt esențiale!

0

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) are prevăzute 7,6 miliarde euro, bani alocaţi pentru proiecte de infrastructură. O importantă parte din această sumă va merge spre Moldova deoarece autostrăzile A7 şi A8 sunt „esenţiale”, a anunţat vicepremierul Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS a explicat ce sumă este alocată din PNRR pentru infrastructură, precizând că o sumă importantă va merge către Moldova, „o zonă care a fost pe nedrept neglijată zeci de ani de zile”.

„Planul Național de Redresare și Reziliență are prevăzute 7,6 miliarde euro alocate pentru proiecte de infrastructură – cea mai mare sumă dintre toate programele de redresare europene alocate unui astfel de sector. O parte foarte importantă din acești bani merg către Moldova, o zonă care a fost pe nedrept neglijată zeci de ani de zile. Banii vor merge către A7 (cel mai mare proiect de infrastructură din PNRR) și A8, proiecte esențiale pentru moldoveni”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

„Acest drum înseamnă 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă, cuprinde 7 poduri, 9 pasaje, un nod rutier şi are trei secţiuni: între DN2 Sud şi DN2 Nord (20,3 km) – aici este inclus tronsonul de autostradă şi a fost dată în trafic în decembrie anul trecut; secţiunea 2: între DN2 Nord şi DN15 (3,2 km) – aceasta este secţiunea în curs de deschidere şi secţiunea 3, între DN2 Sud şi DN11 (7,3 km), inaugurată în septembrie 2020”, a precizat Dan Barna.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus că Autostrada Moldovei este cel mai mare proiect propus pentru finanţare prin PNRR.

„Mă voi asigura că A7 continuă spre Suceava şi Siret şi că vom reuşi finalizarea proiectării şi atragerea finanţării europene prin Programul Operaţional Transport (2021-2027) pentru cele două tronsoane de nord”, a spus Drulă,

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.