Gambleri faimoși care au avut probleme cu dependența

Este un lucru știut de toată lumea că vedetelor și oamenilor bogați le place să-și cheltuie banii în multe moduri controversate. Unul dintre aceste moduri controversate sunt chiar jocurile de noroc. Dacă te pasionează acest subiect, poți să încerci chiar acum pe casa pariurilor casino online, unde te așteaptă o multitudine de oferte favorabile.

Astăzi vom vorbi totuși de ”ludomanie” în unele cazuri foarte celebre. În caz că te întrebi ce ste ludomania, ei bine, este un sindrom caracterizat prin faptul că persoana în cauză(ludomanul) nu se poate abține când vine vorba de a juca la jocurile de noroc, acest lucru putând să dăuneze pe plan social și personal, ludomania fiind o dependență. Ca să îți dai seama că cineva suferă de această condiție întâlnită frecvent în rândul împătimților de jocuri de cazino poți să analizezi câteva aspect legate de persona respective, cum ar fi: -persoana este preocupată constant de a gânduri cu privire la pariuri și jocuri de noroc trecute sau viitoare, începe să investească sume din ce în ce mai mari pentru a-și satisfice setea de câștig, începe să-și altereze relațiile cu cei din jur iar când încearcă să stea departe de joc devine irascibil și adoptă mood-uri destul de proaste.

Michael Jordan

În anii 90, Michael Jordan, considerat cel mai marketabil sportiv din istoria Statelor Unite, era la apogeul carierei sale, câștigând anual peste 30 de milioane de dolari. Acesta a spus de nenumărate ori că are o problemă la nivel de competitivitate, dar nu a acceptat niciodată că această problemă mergea mână-n mână cu problema de care se specula că are parte și anume aceea de gambler înrăit. Michael obișnuia să parieze sume foarte mari de bani pe jocuri de golf dar a fost surprins și în cazino-uri de mai multe ori, speculându-se că sportivul s-ar juca cu sume de sute de mii de dolari. Multe probleme s-au abătut asupra sa din cauza aceasta, un fapt considerabil fiind momentul în care s-a descoperit un cec în valoare de peste 50.000 de dolari, semnat de Michael, în posesia unui traficant de droguri. Deși initițial acesta a susținut că îi împrumutase persoanei în cauza banii, a recunoscut mai apoi că banii erau o plată pentru o datorie pe care o avea la jocurile de noroc. Se speculează că dorința de retragere din basket a lui Michael în 1993 nu a avut legătură cu motivele prezentate de acesta, întrucât avea pe atunci 30 de ani și era la o performanță de vârf, ci mai degraba a fost un motiv invocate de către asociația NBA care ar fi considerat că problema cu pariurile în cazul lui Michael este serioasă, și acesta ar avea nevoie de o pauză. Michael a și declar într-un interviu din trecut că iubește să joace Blackjack.

Leonard Tose

Leonard Tose este cunoscut ca unul dintre cei mai mari pierzători la jocurile de noroc din toate timpurile. Totuși haide să începem cu părțile bune. Acesta era un afacerist de success, care a cumpărat clubul sportiv Philadephia Eagles în 1969 cu o sumă de aproximativ 17 milioane de dolari, o suma nemaivăzută pentru un astfel de club la vremea aceea. Acesta avea o avere de mai multe milioane de dolari și era cunoscut pentru implicarea sa în cauze umanitare în special pentru ajutorul oferit copiilor. Totuși pe cât de bine îi merge din punct de vedere al afacerilor, pe atât de prost îi mergea din punct de vedere al jocurilor de noroc. Leonard Tose iubea Blackjack-ul iar din declarațiile sale și ale altor persoane apropiate lui, s-a aflat despre acesta că obișnuia să piardă sute de mii de dolari pe noapte, totul fiind alterat de altă dependent care nu-I dădea pace, și anume dependent de alcool. Acesta are un record de a pierde 400.000 de dolari în 3 ore și aproximativ 17 milioane de dolari în 72 de seri la un cunoscut cazino din Atlantic City. După un timp acesta a vândut clubul sportive pentru 65 de milioane de dolari, fiind preset de datoriile la cazinouri. Banii nu i-au ajuns mult timp, acesta declarând după ce a pierdut tot că ”singurul motiv pentru care s-a oprit din jucat a fost că a rămas fară bani”.

Harry Kakavas

Cunoscut ca și un mare magnat al imobiliarelor, acesta a făcut avere vânzând proprietăți pe Coasta de Aur, în Australia. Pierderile sale sunt exponențial mai mari decât ale celor prezentați anterior, Harry fiind și un personaj asociat dese ori cu un ”gangster”, datorită controverselor în care era implicat. A pierdut în 14 luni peste 1.5 miliarde de dolari, rămânând falit și datorînd o muțime de bani în multe direcții. Împrumuta bani de la prieteni, lasându-i pe aceștia să creadă că investesc bani în succesul său în imobiliare, urmând să fie dezamăgiți mai târziu. Un cazino în deosebit, și anume cazinoul Crown din Melbourne, i-a alimentat acestuia setea de jocuri, încercând constant să-l atragă către ei prin diferite premii și atenții pe care i le ofereau. De la camera de hotel, zboruri, mancare și băutură până la genți cu bani pe care cazinoul i le făcea cadou acestuia, premiile nu se opreau să vină. Cazinoul a cheltuit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a-l face fericit pe Harry, totul pentru ca acesta să vină și să-și piardă averea la masa de joc.

Concluzie

Chiar dacă ludomania este prezentă în multe cazuri, un cazino online nu trebuie să fie asociat din start cu această dependență. Multă lume consideră un pahar de vin ca fiind un moment de relaxare sau o placere, dar nu toți au o problemă cu dependența de alcool. Folosind această analogie, atât timp cât poți să te controlezi și joci responsabil, cazinourile pot fi niște locuri foarte interesante.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.