Ludovic Orban îi dă replica lui Florin Cîțu: „Să spui, ca premier, în fața unei moțiuni, că ai tranșat alegerile din PNL este total nepotrivit!”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți, că afirmația premierului Florin Cîțu, care a spus în timpul dezbaterilor pe marginea moțiunii de cenzură că a “tranșat alegerile din PNL”, este “total nepotrivită” și că ar fi trebuit să se concetreze pe “prezentarea rezultatelor pozitive ale guvernării”.

Întrebat dacă afirmația premierului a fost un mesaj pentru cei nemulțumiți de guvernare din interiorul PNL, liderul PNL a răspuns că nu știe.

„Ca președinte al PNL am propus în coaliție, s-a adoptat propunerea mea ca parlamentarii din coaliție din prima moțiune de cenzură și având o susținere din partea a patru grupuri parlamemtare, am luat decizia de a fi prezenți și de a nu vota și exact cum am hotărât niciun parlamentar din coaliției nu a votat moțiunea de cenzură”, a mai spus Ludovic Orban.

Referitor la afirmația șefului statului care a declarat astăzi că cine este președintele PNL trebuie să fie și premier, acesta a răspuns: „Știți că nu-l comentez pe domnul președitnte Iohannis. Știți în ce context am făcut declarația legată de raportul premier-președinte, președinte-premier, ca răspuns la un argument care a fost folosit de unul dintre cei care îl susțin pe Florin Cîțu. Evident, Guvernul este învestit de Parlament. Evident că pentru a fi învestit un Guvern este nevoie de o majoritate parlamentară”.

Ludovic Orban a precizat că a arătat forța pe care o are în partid prin faptul că niciun parlamentar al PNL nu a votat moțiunea de cenzură așa cum a hotărât.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor de la moţiunea de cenzură depusă de PSD, că social-democraţii îl consideră „cel mai mare inamic”, dar a adăugat că aceştia nu vor scăpa de el.

Totodată, premierul a spus că a “tranşat alegerile din PNL” și că social-democrații nu au scăpat “de cine vă e cel mai frică”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.