Premierul Cîțu, mesaj tranșant: Președintele Iohannis mă susține la șefia PNL!

0

Florin Cîţu a explicat ce a vrut să spună, marţi, preşedintele Klaus Iohannis în momentul în care a fost întrebat de jurnalişti dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers.

Florin Cîţu a declarat, marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis îl susţine pe el la alegerile din interiorul partidului.

Premierul a explicat ce a vurt să spună preşedintele Klaus Iohannis atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă preşedintele PNL ar trebui să fie şi premier sau premierul şi preşedinte al PNL.

”Nu am văzut că în statutul PNL scrie despre funcția de premier. Da, cu siguranță. Mă susține în această declarație”, a spus premierul la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă e mai bine ca preşedintele PNL să fie premier sau invers, că aşa cum este acum situaţia este foarte bine.

„Eu cred că aşa cum este acuma e foarte bine, fiindcă aşa a decis coaliţia prin vot şi premierul nu se stabileşte prin vot de partid, ci prin vot în Parlament, ceea ce s-a şi întâmplat”, a afirmat Klaus Iohannis.

Referitor la declaraţiile făcute duminică în timpul unei conferinţe de presă de Ludovic Orban, Cîţu a precizat că „nu se alege premierul, ci președintele PNL.”.

Reamintim că preşedintele PNL a susţinut că „cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”. Afirmaţia a fost făcută duminică, într-o conferinţă de presă, ca replică la explicaţia unui senator liberal care a argumentat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL pe considerentul că „primul ministru, aşa cum este în toate democraţiile consolidate, trebuie să fie şi preşedintele partidului”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.