Incendiu urmat de o explozie devastatoare la Petromidia Năvodari. Numărul victimelor a crescut la patru!

0

Bilanțul exploziei de la Petromidia, din Năvodari, a ajuns la trei victime. Acestea au fost transportate la spital cu elicopterul SMURD. Pompieri din cinci județe intervin la fața locului, iar Raed Arafat și Lucian Bode sunt pe drum spre locul incidentului.

Incendiul violent, urmat de explozie, a izbucnit în cursul zilei de vineri la Midia Năvodari. Focul și fumul puternic au putut fi observate și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi, precum Corbu. Explozia a avut loc la parcul de rezervoare al Rompetrol Midia Năvodari. Din primele informaţii, explozia a avut loc la o instalație de la rafinărie, la instalația Hidrofinare Petrol – Motorină. Potrivit replicaonline.ro, ar fi luat foc un compresor de gaze și a urmat incendiul.

Ministerul Sănătății face primele precizări cu privire la situația victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat mai multe victime:

• 1 cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală și care este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare
• 1 victimă cu traumatism lombar
• 1 victimă cu arsură la nivelul feței.

O altă persoană este dispărută.

S-a activat planul roșu de urgență. Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere (ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere, ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere, ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere, ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere), 2 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis vineri mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert, privind explozia puternică de la Rafinăria Midia.

„ATENȚIE, ATENȚIE, ATENȚIE La Petromidia, zona Midia, Năvodari, s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranța dumneavoastră, evitați zona pe o rază de 1000 de metri, rămâneți în interiorul locuinței, închideți geamurile ți nu vă expuneți la fum/noxe!”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.