Victor Ponta câștigă procesul cu Marian Vanghelie. Liderul Pro România va primi despăgubiri de 80.000 de euro!

0

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat, vineri, că a câştigat procesul intentat lui Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, care l-a acuzat c-ar fi luat mită în perioada în care a fost premier.

Fostul primar al Sectorului 5 trebuie să îi plătească lui Ponta despăgubiri în valoare de 80.000 de euro.

Liderul Pro România a anunţat că banii vor fi donaţi către asociațiile care se ocupă de copiii abandonați.

„Mă bucur că în România încă se poate face dreptate – şi că sunt judecători care, aplicând legea, nu se tem să îi pună la punct pe cei care cred că tupeul, banii şi agresivitatea rezolvă totul în ţara noastră!

Anunţ oficial că voi executa această sentinţă prin toate mijlocele legale. Şi că voi dona toţi banii astfel obtinuţi 80.000 de Euro de la Marian Vanghelie către asociaţiile şi fundaţiile care se ocupa de copiii abandonaţi ! Va fi prima dată când banii lui Vanghelie vor ajunge la cineva care chiar are nevoie şi merita!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

La sfârşitul lunii iunie,  judecătorul de la Tribunal Bucureşti care s-a ocupat de sentinţa de condamnare a lui Marian Vanghelie la 11 ani şi 8 luni de închisoare s-a arătat şocat de atitudinea acestuia faţă de acuzaţiile aduse. Totodată, acesta a remarcat abilitatea fostului edil în „fidelizarea mituitorului”.

Vanghelie a fost condamnat în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani şi opt luni de închisoare într-un dosar de corupţie. Fostul edil este acuzat că „în perioada 2006 – 2014, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Niculae Mircea-Sorin şi parţial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări)”.

Potrivit procurorilor DNA, şpăgile încasate de Vanghelie au fost atât pentru atribuirea unor contracte, cât şi pentru a dispune efectuarea plăţilor pentru lucrări.

Motivarea condamnării arată că judecătorul care l-a condamnat pe Vanghelie a rămas şocat de modul în care fostul primar se raportează la faptele pentru care a fost trimis în judecată. „Atitudinea inculpatului şochează prin simplitate, acesta consideră că este judecat şi condamnat pe nedrept, cât timp lucrările din contracte au fost realizate. Inculpatul ignoră împrejurarea că plata valorii acestor lucrări şi pe cale de consecinţă şi a părţii însuşite de acesta s-a realizat din bani publici, din contribuţiile cetăţenilor care aveau dreptul la corecta utilizare a bugetului comunităţii”, se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.