Holly Burduja, de Ziua Independenței Americii: „De la școală, de când eram copii, ne-au învățat valorile libertății, ale libertății cuvântului. Să poți avea o voce, principiile și valorile democrației!”

0

Holly s-a născut și a crescut în Yorktown, Virginia, orașul în care s-a dus bătălia finală pentru independența Americii, informează alephnews.ro.

4 iulie este în fiecare an un motiv pentru întreaga familie să se reunească și să sărbătorească. Sărbătoresc democrația, spune Holly, pe care a învățat-o și acasă și la școală.

„Suntem o țară tânără, dar de la școală, de când eram copii, ne-au învățat valorile libertății, ale libertății cuvântului. Să poți avea o voce, principiile și valorile democrației. Oamenii își exprimă opiniile, vor să aibă un impact și să spună cine le conduce țara și cine ia deciziile și ce decizii sunt luate. Dacă le place cineva, dar nu le place ce decizii au luat în congres pun mâna pe telefon și sună la birou”, a spus Holly Burduja, cetățean american.

În vreme ce în familia lui Holly, Ziua Independenței este un prilej de a sărbători mândria de a fi american, Chuck Hubbard vine din Pennsylvania și spune că în familia lui nu au fluturat niciodată steaguri.

Se întâlneau mai degrabă pentru un grătar. Abia după ce s-a mutat în România a început să se gândească mai mult la ce înseamnă să fii american. Și să compare.

„Eu nu sunt prea patriot. Cred că țara mea este uimitoare, impresionantă, dar nu trăiesc acolo de 14 ani, nu e mare lucru pentru mine. Cred că sunt mecanisme ale democrației în Europa care funcționează mai bine decât în America.

Diferența stă numai în cât le place oamenilor să vorbească despre asta. Și americanilor le place să vorbească despre libertatea cuvântului și să aducă asta în discuție ori de câte ori au ocazia”, a spus Chuck Hubbard.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.