Papa Francisc a trecut cu bine peste operația la colon!

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon, într-un spital din Roma, a transmis Vaticanul. Este pentru prima dată de la alegerea sa ca Suveran Pontif, în 2013, când acesta a avut nevoie de spitalizare.

Cum se simte Papa Francisc. Suveranul Pontif a suportat bine operaţia, a precizat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni, potrivit BBC. Duminică, el s-a adresat credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru şi a anunţat că, în luna septembrie, va efectua o vizită în Slovacia, după ce va oficia o slujbă la Budapesta.

Anterior, Vaticanul anunţase că Papa este tratat la Spitalul universitar Gemelli pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, boală care se manifestă prin inflamaţia peretelui intestinului gros. Această afecţiune poate avea drept consecinţă îngustarea colonului. Printre simptomele cauzate se numără dureri abdominale şi balonare. Intervenţia chirurgicală a fost programată în urmă cu mai multe săptămâni.

Vaticanul nu a oferit mai multe detalii legat de intervenţie sau despre perioada pe care Suveranul Pontif va trebui să o petreacă în spital.

Născut în 1936, la Buenos Aires, Papa Francisc şi-a pierdut o parte din plămânul drept la vârsta de 21 de ani. În plus, Papa Francisc suferă şi de sciatică având ocazional crize dureroase. În 2014 a fost nevoit să îşi anuleze mai multe misiune din pricina unei probleme la stomac.

Conducătorul Bisericii Catolice i-a rugat pe enoriaşi să se roage pentru starea sa de sănătate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.